Torta

Összes bejegyzés ezzel a címkével.

Györgyi és Marci fesztivál esküvője a Pál-völgyi-katlanban

SZOLGÁLTATÓK:
Szervezés: Atelier Wedding Studio
Fotó: Atelier Wedding Studio
Dekor: Atelier Wedding Studio
Grafika: Atelier Wedding Studio
Helyszín: Pál-völgyi Rendezvénysátor
Bútorok: Brent
Catering: Tütü Gasztró Busz
DJ: Denke Dániel
Szertartásvezető: Varga-Lukucz Zsófia
Ceremóniamester: Modern Ceremóniamester
Desszertek: Peace of Cake
Fánkok: Fánki Donuts

“Ilyet álmodtunk meg!” – Györgyi és Marci Amikor Györgyi és Marci megkeresett minket, nagyon tetszett, hogy konkrét elképzeléseik, és kreatív ötleteik voltak. Már a legelején tudták, hogy fesztivál stílusú esküvőt szeretnének, rendhagyó játékokkal, így a szervezés során célzottan ezekhez az elképzelésekhez passzoló szolgáltatókat kerestünk meg. Ezeket az ötleteket a csapattal együtt dolgozva pedig úgy tudtuk megvalósítani, hogy az ő személyiségükhöz, stílusukhoz a lehető legközelebb álljon. Öröm volt velük dolgozni, és még nagyobb öröm számunkra, hogy valóra válthattuk az álomesküvőjüket!

Dorina és Dávid esküvője a Sorg-villában

SZOLGÁLTATÓK:
Helyszín: Sorg-villa
Fotózás: Atelier Wedding Studio
Dekoráció: Atelier Wedding Studio
Zenekar: The Chinos Wedding & Bar Band
Haj: Filomena’s Hair Budapest – Jordán F. Kamilla

Közel áll a színünkhöz ez a helyszín, ugyanis a csapatunk indulásakor, az egyik legelső komolyabb esküvőnk itt volt. Azóta is szívesen jövünk vissza mind esküvőket dekorálni, mind megörökíteni. Így volt ez Dorinánál és Dávidnál, akik egy meghitt családias esküvőt terveztek, felhajtás nélkül, sok beszélgetős sarokkal, játékkal, jazz zenekarral. A fotózás alatt is ezt a természetességet követtük miközben végigjártuk a villa szobáit és kertjét. A dekorációban is ezt a jókedvű, harmonikus természetességet igyekeztünk megragadni a vadvirágok színeivel és a természet adta formák kuszaságával.

Oltári sztorik -Emese & Norbi

Elegáns, mégis laza, grandiózus, ugyanakkor részletgazdag, modern, letisztult és őszinte. Ezekkel a szavakkal jellemezhetnénk a Púder Műhely szervezője, Emese, és párja, Norbi esküvőjét. Tovább

Erdeigyümölcsös vajkrémes cupcake és naked cake

Az inspirációs fotózásunk nem is lett volna teljes Sarolt csodás finomságai nélkül. A következőkben erre az alkalomra megálmodott édességek receptjét osszuk meg Veletek, reméljük elnyeri a tetszéseteket! 🙂

Hozzávalók (12 db cupcake-hez vagy egy tortához)

Tésztához:

• 210 g kristálycukor
• csipet só
• 3 tojás
• 120 ml olaj
• 75 ml tej
• 75 ml joghurt
• 1 csomag sütőpor
• 270 g liszt

Töltelékhez:

• 250g erdeigyümölcs mix
• 113g cukor
• 1 ek citromlé

Vajkrémhez:

• 4 tojásfehérje
• 160 g porcukor
• 300 g vaj

 

Tészta:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A tojássárgákat 150g cukorral habosítsuk fel, kivilágosodásig.
Lassú sebesség mellett adjuk hozzá az olajat. Ha egynemű, mehet bele a tejes joghurt, ezzel is lassan keverjük. A tojásfehérjét verjük habbá a 60 g kristálycukorral. Mikor habos mehet bele a só.
A sárgájás keverékbe mehet bele a liszt és a sütőpor összeszitálva, kanalanként adagolva.
A tojásfehérjehabot óvatosan forgassuk bele a tésztába. Ezután a masszát kanalazd muffinpapírral kibélelt formába, mehet is a sütőbe. 20-30 percig 175 fokon süssük aztán vegyük le a hőmérsékletet 155 fokra és még 20-30 perc.

Töltelék:

Tűzálló edénybe öntsük a a fagyasztott erdeigyümölcs mixet (természetesen lehet friss gyümölccsel is dolgozni), öntsük rá a cukrot, és lassú tűzön addig hevítsük, amíg levet nem ereszt a cukor pedig tökéletesen feloldódik a lében. Ekkor adjuk hozzá a citromlevet is. Kevergessük és továbbra is lassú tűzön főzzük még 10 percig majd rakjuk félre.

Vajkrém:

Gőz fölött melegítsük fel a tojásfehérjéket a cukorral, közben folyamatosan keverjük egy kézi habverővel. Ezután öntsük át a kissé habos fehérjét a robotgépbe, és verjük kemény habbá. Ezután kis kockánként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, puha vajat, amitől a habkrém úgy tűnhet, mintha szétesett volna, de csak verjük tovább, és szép fényes, kenhető krémmé áll majd össze. A krémet töltsük habzsákba.





Összeállítás:

A megsült muffinok belsejét egy kiskanál segítségével vájjuk ki, majd ezekbe a mélyedésekbe adagoljuk a kihűlt erdeigyümölcsös tölteléket. A tetejére habzsákból spirál alakban nyomjuk rá a tölteléket.

A recept a tortához ugyanez, annyi különbséggel, hogy a tésztát nem 12 db muffinformában, hanem egy 18-as tortaformában kell megsütni. Ha megsült, vágjuk 3 részre és egy habzsákból a vajkrémet nyomjuk a tortalapok peremére. Belül kenjük meg az elkészült “lekvárral”, ezután kívülről is kenjük meg a vajkrémmel.

Az elkészült remekműveket mi a styled shoot-hoz illően zöldekkel díszítettük, de ti dekorálhatjátok igazából bármivel. Mehetnek rá virágok, gyümölcsök… minél természetesebb, annál jobb! Reméljük elégedettek lesztek Ti is a végeredménnyel, mi megkóstoltuk, fantasztikus!

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy készítitek el ezeket a finomságokat Ti, így mindenképp osszátok meg velünk a tapasztalataitokat és a végeredményt! 🙂

Málnás fehér csokis naked cake

Az elmúlt pár évben hihetetlen nagy népszerűségre tettek szert az úgynevezett naked cake-ek, azaz pucér torták. Ezek az édességek a burkolásuk miatt különlegesek, pontosabban a burkolásuk hiánya miatt, ugyanis csak félig-meddig vannak krémmel fedve, így kissé rusztikus hatásúak. Ez a trend nekem is nagyon megtetszett, bár eleinte féltem, hogy nem fog sikerülni, de higgyétek el könnyebb, mint gondolnátok. Tovább