Blog

Oltári sztorik -Emese & Norbi

Elegáns, mégis laza, grandiózus, ugyanakkor részletgazdag, modern, letisztult és őszinte. Ezekkel a szavakkal jellemezhetnénk a Púder Műhely szervezője, Emese, és párja, Norbi esküvőjét.

Ha van szerencsésen kiválasztott dátum, akkor ez az. 2020-ban sokaknak el kellett halasztaniuk a nagy napot, vagy le kellett mondaniuk néhány álmukról, hogy összeköthessék életüket. Emese és Norbi azonban azon szerencsések közé tartoztak, akik nyár végén öt és fél év együttlét után örök hűséget fogadhattak egymásnak. 

Na de milyen az, amikor az esküvőszervező a saját esküvőjét szervezi? Előnyt jelent, vagy hátrányt, ha ismeri a szolgáltatókat, ha tudja mi romolhat el egy esküvőn, és ha pontosan átlátja a szervezés minden pontját? Vajon egy szervező el tudja engedni magát a nagy napon, vagy szakmai ártalomból rápillant az órájára, hogy időben kezdődik-e a ceremónia, netán tekintetével ellenőrzi, hogy megérkezett-e minden szolgáltató? Vajon megengedi, hogy párja beleszóljon a szervezésbe? Többek közt ezeket a kérdéseket tettem fel a Púder Műhely szervezőjének.

Szolgáltatók

Emese esküvőszervezői tapasztalatából előnyt kovácsolt, ugyanis munkája során rengeteg szolgáltatóval dolgozott már együtt, látta őket munka közben, tehát volt viszonyítási alapja. Érdekelt, vajon a szolgáltatók alakították az esküvő stílusát, koncepcióját, vagy fordítva?  „Visszagondolva, minden szolgáltatóval dolgoztam már korábbi munkáim során, így egyértelmű volt, hogy kikel szeretnék együttműködni. A Peace Of Cake, a DJ Virus, a Sátorkölcsönző, a Séfkeréken, Jónás Anna, aki a menyasszonyi ruhámat varrta, ők mind-mind emberileg is szimpatikusak voltak, amellett, hogy profi és igényes szolgáltatásokat nyújtanak. Egy letisztult, elegáns kerti partit szerettünk volna a természetben, ahol a családunk és a barátaink felszabadultan tudnak velünk együtt ünnepelni. Láttam régebben Pinteresten egy képet, ami teljesen belém égett. Már akkor tudtam, hogy ilyesmi hangulatot szeretnék. A szertartás a szabadban, a víztiszta ponyvás sátor, a csillár és a food truck tehát felerősítették azt az elképzelést, amit megálmodtunk.”

Szervezés

Emese elmondta, hogy nem volt egyszerű a helyszínválasztás, hiszen mindent egy helyen szerettek volna megoldani. Valamint a járványhelyzet miatti bizonytalanság is nehezítette a folyamatot. A szervezés kapcsán elmondta, hogy volt egy részletes terve, egy táblázata, amibe az előkészületektől, tervektől, az időpontokon át, a büdzséig vezetett mindent. Vőlegénye pedig éppen annyira vehetett részt a szervezésben, amennyire akart.

Mivel nekem van tapasztalatom, könnyebben átlátom a folyamatokat, de a döntéseket együtt hoztuk meg. Én hoztam egy ötletet, ő pedig elmondta, hogy mi tetszik neki benne és mi nem. Voltak szolgáltatók, akikkel ő tartotta a kapcsolatot, de én persze többet foglalkoztam a tervezgetéssel. Érdekes, hogy magam sem gondoltam, hogy a saját esküvőmet ilyen lazán kezelem majd. Tudtam, hogy mi az, amit fontos nekünk, de hogy a szalvéta milyen színű legyen, azt rábíztam a dekorosra.”

Két napos készülődés

A legtöbb esküvő sok stresszel jár, és a nagy nap sokszor rohanással telik, és bizony amikor már kezdődik a buli, egy szempillantás alatt elrepül az idő. Emese és Norbi szerették volna kiélvezni esküvőjük minden percét, így már előző nap a helyszínre utaztak családjukkal, és legszorosabb barátaikkal, hogy nyugodt körülmények között készülődjenek. „Nem akartam stresszelni, hogy időben kezdődik-e az egyik program, éppen ezért nem is akartam semmihez sem ragaszkodni. Persze megnyugtató volt, hogy az esküvő fő elemei a Púder csapat kezében volt, és az egyik barátnőm segített az aznapi lebonyolításban, így nekem nem kellett teljesítenem, nem az én feladatom volt, hogy minden a helyén legyen.” 

Ez persze nem csak az ő szempontjukból volt ideális, hiszen a sátrat is fel tudták állítani előző nap, és a dekor épített része is felkerült a helyére. Persze aznapra is akadt teendő bőven, viszont egy ilyen nagy volumenű dekorációnál nagyon fontos, hogy legyen idő az installálásra. 

Dekor

Ha pedig itt tartunk, beszéljünk kicsit a stílusról. Mikor a grafikai és dekorációs tervezés kezdődött, Emese a koncepciójában felvázolta a főbb irányvonalakat, de a részletek idő közben alakultak ki. A sátor átlátszó falai gyönyörűen beleillesztették a környezetbe ezt a sikkes miliőt. A mennyezetről lógó zöldek, az asztalokon végig futó géz és üvegbúrás gyertyák természetesen elegáns hatást keltettek. Ezt pedig az apró részletek, mint a merített-, és a pauszpapír kombinációja, az ültetési rend és a háttér kidolgozottsága tette igazán egységes látvánnyá.

„Az elejétől a végéig szerettem minden pillanatát ennek a napnak! Várakozásainkon felül valósult meg minden, amit elterveztünk! Mégis az egyik legcsodásabb rész az volt, amikor a vacsora elején végignéztünk azokon az embereken, akik miattunk voltak ott, mert szeretnek minket. Azt láttuk rajtuk, hogy jól érzik magukat, és ez nagyon felemelő érzés volt.”

Szervezés // Púder Műhely

Dekoráció // Púder Műhely

Grafika // Púder Műhely

Fotó // Púder Műhely

Ruha // Anna Jonas

Helyszín // Zichy kastély Vajta

Catering // Séfkeréken

Desszert // POC – Peace of cake

Videó // DK Wedding Film

DJ // DJ VIRUS

Sátor, bútorok // Sátorkölcsönző

Sziasztok! Tőlem leginkább szervezés és dekoráció témában olvashattok, és igyekszem minél több kulisszatitkot megosztani veletek az Atelier Wedding Studio esküvőivel kapcsolatban.

Hagyj egy üzenetet

Az e-mail címed nem hozzuk nyilvánosságra. A * jellel jelölt mezők kitöltése kötelező.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .