Blog

Nyílt nap VillaBOGArton

A héten már néhány képet megosztottunk Veletek a Facebookon VillaBOGArtról, egy jövő évi esküvői helyszínünkről, ahova múlt hét szombaton látogattunk el a lányokkal esküvői nyílt napra. A mai cikkünkben bemutatjuk Nektek milyen csodálatos ez a helyszín, és miért szeretjük annyira az esküvőket! 🙂

Hol van ez a VillaBOGArT, és miért utaznak le Budapestről az emberek két órát, hogy megtekintsék ezt a varázslatos helyet? A Glamour szerint a top 6 esküvői helyszín között van ma Magyarországon ez a különleges park! A helyszín alapvetően rendezvényközpontként szolgál, ahol egyre gyakrabban tartanak esküvőket, de egy hétvégi pihenés és kirándulás miatt is ejthetünk ide egy kis kitérőt, hiszen számos programra találunk lehetőséget  itt, kezdve a patakparti sétáktól, a Kneipp túrán, teniszezésen keresztül egészen a kalandvágyóbbaknak szóló terep segway kipróbálásáig.

Alsóbogáton található mindez a csoda. Budapestről autópályával tudjuk megközelíteni a 268 fős kis falucskát, ami arról vált híressé az utóbbi időben, hogy egyre több pár választja élete nagy napjának helyszínéül az itt található kastélyparkot.

A Kastélypark hatalmas helyszínen, 14 hektáron terül el,  melyen maga a romos, empire stílusban épült Festetics-Inkey kastély található, a hozzá tartozó ősfás angolkerttel, a Páduai Szent Antal kápolnával, egy egyedi, részben modern részben történelmi helyszínnel, az úgynevezett Magtárral, és a különleges programokat is kínáló Veterán Garázzsal.

Több esküvői szolgáltató is megjelent a nyílt napon, így a One&Only esküvői ruhaszalon is hozott Budapestről gyönyörű szép púder színű ruhákat. Ők igazán egyedi ruhákat készítenek, ruháikból csak limitált darabszám készül, így nem kell aggódnod, hogy más menyasszony is ugyanabban a ruhában menne férjhez aznap, mint te. Modern és klasszikus darabokat is találhatsz náluk, és még arról is dönthetsz, hogy „comfort” vagy „shape” típusú ruhát szeretnél viselni az esküvőd napján! 🙂 Kölcsönözni is lehet náluk, illetve attól sem kell félned, hogy rongyossá hordják a ruhákat mire a tied lesz, mert a negyedik alkalom után eladóvá válnak a ruháik. A ruhák tisztítását is ők maguk végzik. Gondosan kézzel, francia levendula szappannal mossák a nemes csipkét és a selymet. Ha pedig van olyan menyasszony, akit zavar, ha előtte máson van a kiválasztott ruha, az „első felvételes” bérlés akkor nekik való. További kérdésekkel forduljatok hozzájuk, ha felkeltette az érdeklődéseteket!

Az esemény egyik kiemelkedő szolgáltatója, a MoDa Events fantasztikus hangulatot csempészett a terembe, valamint a kápolnában és a kastélyban is megcsodálhattuk munkáikat. A Magtárban egy őszi hangulatú főasztallal vártak bennünket. Mi teljesen elájultunk a szép futótól, a gyertyáktól, és a falon függő díszektől is. Illetve az asztal közepét díszítő felirat is megnyert minket.

A terem közepén egy kis piros autót díszítettek fel, amit mi tökéletesen el tudunk képzelni egy eljegyzési fotózás témájaként!

További dekoráció a helyszínen található kis kápolnában várt minket. Ez a helyszín igazán meghitt hangulatot biztosít ahhoz, hogy itt kössétek össze az életeteket!


Térjünk is rá a  helyszín legnagyobb attrakciójára, ami nem más, mint maga a Festetics-Inkey Kastély és a hozzá tartozó hatalmas park. Rusztikus hangulatával többféle stílusban megihletett már sokakat. A Kastélyban három különböző helyszínen is lehet tartani esküvőt, a díszteremben, ami 60 fő befogadására alkalmas, az előcsarnokban, ahol szintén 60 fő fér el, illetve az épület tetején akár 300 fő is ünnepelhet együtt!

Így néz ki egy nyári esküvő a kastélyban, mi teljesen elájultunk tőle!

A helyszín megihlette már a Burnetts Boardst, de járt már itt a londoni Bridal Musings is inspirációs fotózáson, és rengeteg más magyar és külföldi művész is.

Anna Kerepeczki fotóján Takács Nóra nyári esküvőjéről láthattok egy részletet

Ezeket az asztalokat és székeket kínálja a helyszín. Összesen 100 darab vintage stílusú széket, 10 darab 10 fős vintage stílusú asztalt, és még 16 catering asztalt kaptok, ha itt szeretnétek tartani az esküvői vacsorát.

Télen is nagyon hangulatos egy fotózás és styled shoot megrendezése.

A nyílt napon pedig ezzel a látvánnyal vártak bennünket.

Térjünk vissza még a többi szolgáltatóra, akik megjelentek ma itt.
Ha már eljegyeztétek egymást, és még nincs ötletetek, hogy hol vegyetek karikagyűrűt magatoknak, a különleges és egyedi stílusú Sophie Molnar Design egy jó opció lehet számotokra! Hogy miért egyediek ők? Úgy dolgoznak, hogy előbb egy drágakövet kell kiválasztanotok és ahhoz tervezik meg ők „a hozzá illő foglalatot, anyagot, formát”, olvashatjuk a honlapjukon. Nem csak esküvői ékszerekkel foglalkoznak, bármilyen más alkalomra is találtok náluk szép és ritka darabokat! Nézzétek meg a honlapjukat a további választékért! 🙂

A nyílt nap egyik kiemelt programja volt, mikor Takács Nóra beszélt arról, hogy miért tartotta itt az esküvőjét nemrégiben. (Úgy látszik nem csak mi szerettünk bele ebbe a varázslatos helyszínbe! 🙂 )

A nap végét a Larus étterem kínálatával zártuk, akik különleges gasztronómiai élménnyel ajándékoztak meg minket.

 

Őket is bátran ajánljuk esküvőkre, hiszen nagyon nyitottak az újdonságokra, ízekre, és különböző helyszínekre. Profizmusuk és szakképzettségük a helyszínen is megmutatkozott. Emlékezetes gasztronómiai kiruccanásban volt részünk náluk! 🙂 Különleges bennük még, hogy előnyben részesítik az extravagáns helyszíneket, a modern megoldásokat, ahogy a honlapukon is írják, valószínűleg ezért jutottak el ide a mai napon is! Hát nem bántuk meg! 😉

Az én kedvencem az áfonyás sajttorta volt, de a lányok a csokis mousset és az almás sütit is nagyon szerették!

 

Még nem írtam a helyszínhez tartozó szálláshelyekről.  Két kis vidéki házacska található a parkban, mind a kettő másféle stílusban van berendezve, így a  modern bútorok kedvelőit és az antik, rusztikusabb berendezés kedvelőit is szívesen látják. A szálláson az egyik kedvenc tárgyunk a hajlított szélű kád és réz zuhany volt, valamint a rusztikus kandalló is belopta magát a szívünkbe. Fontos információ lehet, hogy a szállást 60 fő tudja egyszerre igénybe venni.

Az esküvői vacsora helyszínét sem mutattam még be, amire a Magtár tökéletes helyszínként szolgál.

Ez a helyszín télen és nyáron is alkalmas 110 fő befogadására. Többek között azért is nagyon kedvelt ez a helyszín, mert „egyszerre ötvözi a műemléki építészetet és a high-tech megoldásokat” olvashatjuk a VillaBOGArT-tos brochúrában.

High-tech megoldás alatt az épület tetején található napelemeket értik. A rusztikus gerendák és egy hatalmas kandalló adja a helyszín otthonos és oldott hangulatát.

Köszönjük a szolgáltatóknak ezt a nyílt napot! Cikkünkben nem tértünk ki részletesen mindenkinek a munkájára, az esemény Facebook oldalán viszont utána tudtok nézni, ha felkeltette az érdeklődéseteket.

Mi már alig várjuk, hogy egy év múlva ezen a helyszínen szervezzük és valósítsuk meg Viki és Balázs álmát, az őszies hangulatú, burgundi színekben pompázó esküvőjüket!

Szép őszi napokat Nektek, egy hét múlva újra jelentkezünk a mi őszi styled shootunk további részleteivel! 🙂

A képek VillaBOGart Facebook oldalán találhatók.

Sziasztok! Tőlem dekorációs tippeket, esküvői inspirációkat, kreatív és személyes ötleteket fogtok olvasni a blogon. Reméljük inspiráló, hasznos és értékes lesz számotokra a munkánk! :)

Hagyj egy üzenetet

Az e-mail címed nem hozzuk nyilvánosságra. A * jellel jelölt mezők kitöltése kötelező.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .