Blog

A tökéletes ruha

A következőkben ismét Eszter, a fiatal feleség oszt meg Veletek néhány nagyon hasznos tanácsot a megfelelő esküvői ruha kiválasztásához. Ő maga is átesett a keresgélésen, majd sikeresen megtalálta a tökéletes darabot, így bízunk benne, hogy Nektek is tud segíteni! 🙂

Mikor egy kislány maga elé képzeli leendő esküvőjét, látja magát az oltár előtt, szemben az ideális férfival, talpig fehérben, a kifogástalan ruhában. Az évek során elképzelésében nemcsak az eszményi férfi képe változik, de a menyasszonyi ruha formája, hossza, díszítettsége is. Nem újdonság, hogy a tökéletes ruha, mint olyan, az relatív. Függ a korunktól, korunk divatjától, és még sok ízlésbeni tényezőtől is.

Mikor egy nőnek megkérik a kezét, első dolga, hogy menyasszonyi ruhák képeit kezdi böngészni szalonok oldalain, vagy éppen Pinteresten. Bár nem ez időrendileg a legfontosabb, mégis időbe telik, mire letisztázzuk magunkban, hogy számunkra mi a fontos egy ruhában. Gyakran követnek el a menyasszonyok olyan hibát, hogy ebben a fázisban kinéznek egy ruhatípust, amely épp trendi, attraktív és a fényképeken is jól mutat, azonban nem veszik figyelembe saját testüket, magasságukat, domborulataikat. Ez akkor válik komolyabb problémává, mikor a szalonban mégis ragaszkodnak az általuk favorizált formákhoz. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy bár a divat markánsan véleményt formál, nem divatossága mértékétől válik egy ara igazán széppé.

Azt gondolom, mindenki látott már olyan menyasszonyt, aki előnytelen ruhát választott a nagy napra. Nincs ezen mit rejtegetni, magunk közt vagyunk, beszéljünk hát a buktatókról!

Én nem vagyok stylist, és nem szeretném típusokra osztani a nőket, hogy ezáltal nem kívánt határokat szabjak és átlagoljam az egyediséget. Azonban egy régi, de egyszerű példán keresztül, remélem mindenki megérti mit próbáltam eddig megfogalmazni.Egy időben nagy divat volt, és talán az országos átlagot tekintve még ma is tart a pánt nélküli, abroncs-hercegnős esküvői ruha hódító hadjárata. Vannak azonban kosárméretek amelyeket a nagy napon is tartani kell és van az a cm, aminél még alacsonyabbnak tűnik egy nő az abroncstól. Ez a ruhatípus nem áll jól mindenkinek, és ha engem kérdeztek, személy szerint én örülök, hogy újra sikkes a természetesebb forma. Tudom, extrém példa volt és már talán mindenki felismerte a fehér ruha egyediségének fontosságát, de a lényeg, hogy merjünk különlegesek lenni.

Tapasztalatból tudom, hogy nehéz kiválasztani a menyasszonyi ruhát, főleg ha sokminden tetszik, és ezek közül több jól is áll. Döntenünk kell, hogy milyen legyen a szoknya formája, klasszikus vonalú vagy extravagáns áll közelebb hozzánk, visszafogott vagy sem, aztán kerek vagy szív alakú legyen-e a dekoltázs. Jól állna a csónak nyak, vagy inkább csak hátul legyen kivágva? Milliónyi apró döntést kell meghoznunk, miközben önismeretünk is bővül. Ilyenkor persze jön az anyukák, barátnők, nagymamák véleménye, ami vagy segít, vagy csak méginkább elbizonytalanít bennünket. Az én édesanyám egyetlen kérdést tett fel nekem ruhaválasztáskor, mikoris két darab között vacilláltam: „Gondolj arra, ha néhány év múlva visszanézed az esküvői fotókat, melyik ruhát látnád szívesen? “ Azért segített ez nekem, mert a pillanat időtlenségét juttatta eszembe. Pontosan tudtam, melyik ruha mutatná be jobban a nőiességem és játékos egyéniségem, tudtam melyikben leshetném nőtársaim irigykedő pillantását.

 

Kedves menyasszonyok, akik most keresitek az álomruhát!

Ne a divatot kövessétek! Keressétek az alakotokhoz és személyiségetekhez illő megfelelő darabot, amiről 20-30-40 év múlva is azt gondoljátok majd, hogy ez volt A TÖKÉLETES RUHA. Ne feledjétek, egy nő akkor igazán önmaga = gyönyörű saját menyegzőjén, ha tisztában van alakjával, ahhoz illő, személyiségét hűen ábrázoló ruhát választ és aznap kedvese elfogult szemüvegén keresztül látja magát. Véleményem szerint ez tesz egy nőt sugárzóan széppé és ettől érezzük magunkat a tökéletes ruhában gyünyörűnek.

Remélem Nektek is sokat tudott segíteni Eszter ezzel a pár gondolattal, nekem rengeteget adott! Ti mi alapján választottátok ki álmaitok ruháját? A többiek véleménye segített vagy csak rontott a helyzeten? Még mindig ezt a ruhát választanátok? 🙂 Írjátok meg nekünk tapasztalataitokat, nagyon kíváncsiak vagyunk!

Sziasztok! :) A blogon leginkább esküvő témakörben olvashattok tőlem. Ha bármi kérdésetek van, keressetek bátran! ;)

Hagyj egy üzenetet

Az e-mail címed nem hozzuk nyilvánosságra. A * jellel jelölt mezők kitöltése kötelező.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .