Blog

Hogyan kezd jól az új évet? -Tippek egy teljesebb élethez a Púder Műhely csapatától

Az év vége számunkra mindig a visszatekintés és az értékelés időszakát jelenti. Ilyenkor elgondolkozunk azon, hogy merre tartunk, miket tettünk az elmúlt egy évben, és mik a céljaink jövőre. Szerintünk kellenek az ilyen pillanatok az életben, mert ezek határozzák meg döntéseinket, gondolatainkat. Szintén nagyon fontos tudatosítani magunkban, hogy merre tartunk! A téli esték amúgy is a begubózásról szólnak, ilyenkor inkább csak ahhoz van kedvünk, hogy egy forró itallal a kezünkben leüljünk az asztalunkhoz és magunkra figyeljünk. Kapcsolj be halk zenét és érkezz meg, ez most a Te időd!

Éppen ezért egy hasznos cikkel készültünk ma Számotokra!

Emese: 2 tipp ahhoz, hogy a következő éved legyen az eddigi leghatékonyabb!

1. Első és legfontosabb teendő: szerezz be egy határidőnaplót a következő évre!

Hidd el, nem tudsz mindent fejben tartani… 🙂

2. Használd is!

Írj bele mindent ebbe a kis füzetbe, a legjobb ha mindig magadnál is tartod. Nagyon jó, ha az összes teendő, határidő és gondolat egy helyen van. Mindegy egyes nap tervezz előre, reggel szánj időt a napi “to do” listád elkészítésére, megéri. Majd teremts rendet a sok feladat közöttt, úgy hogy priorizálod azokat. A legfontosabb, legsürgősebb legyen első helyen, a többi is következzen szépen sorban utána. Ezek után már csak annyi a dolgod, hogy teszed amit kell, akkor amikor kell! Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz!

Fontos megemlíteni, hogy sajnos arra sosem lesz elég időd, hogy minden feladattal végezz, a legfontosabbakra azonban mindig van elég idő. Melyek ezek? Ösztönözd magad cselekvésre és minden helyzetben a jót keresd. A probléma helyett mindig a megoldásra összpontosíts! Ne felejts el a nagy hajtás közepette mindig elég időt fordítani a pihenésre is! 🙂

Eszter: 2 tipp ahhoz, hogy hogyan vágj bele egy egészséges, kiegyensúlyozott életmódba.

1. Álmodj nagyot, kezdj kicsiben!

Felejtsd el a méregtelenítő kúrákat, szigorú diétákat, koplalást, tisztító teákat és ezek helyett inkább iktass be kisebb, tartható változtatásokat a mindennapjaidba.
Minden hétre tűzz ki egy újabb kis célt, újdonságot, mint például 2l víz ivása egy nap, több zöldség, gyümölcs evés, heti 3-4 alkalom mozgás, egészséges receptek kipróbálása, cukor elhagyása… stb.
Ezek fognak elvinni a céljaidhoz és nem a kampányszerű dolgok, amiket nem fogsz tudni fenntartani és csak elveszik a kedved az egésztől.

2. Légy kitartó!

Ha eldöntötted, hogy változtatni szeretnél, akkor kitartóan ragaszkodj is ehhez, mert az életmódváltáshoz idő kell. A jó hír, hogy a kis változtatásokból amiket beiktatsz, még ha az elején szokatlanok is, később szokások lesznek. Ne csodálkozz, ha egy idő után azért kell visszafognod magad az edzések terén, hogy megtartsd a heti 1-2 pihenőnapot.

Még egy dolog. Ha beszerezted Emese javaslatára a határidőnaplódat, akkor vezesd benne ezeket is. Írd be a heti célokat, újabb szokásokat, tervezett edzéseket és ha teljesítetted őket, akkor pipáld ki és legyél nagyon büszke magadra, hogy egy lépéssel közelebb kerültél a céljaidhoz! 🙂

Noncsi: 2 tipp ahhoz, hogyan összpontosíts a következő évben és hogyan legyél hálásabb! 🙂

1.  Year Compass

Ha még nem ismernétek ezt a fajta naptárat, akkor most bemutatom Nektek, mert szerintem ez egy fantasztikus dolog! 🙂 Itt tudjátok bővebben megnézni, hogy mi is ez, és innen tudjátok letölteni. Engedjétek meg, hogy az oldalukról idézzek:
„A YearCompass egy füzet, amely segít lezárni az éved, és megtervezni a következőt. A hétköznapok rutinjában könnyű szem elől téveszteni, hogy merre tartasz, és mit szeretnél elérni. Arról nem is beszélve, hogy bár mindannyian álmodozunk, kevesen tervezünk – legalábbis eredményesen. A YearCompass egyszerűen működik: irányított kérdéseken és gyakorlatokon keresztül bejárja veled az elmúlt egy éved, majd segít abban, hogy az álmaidat konkrét célokká formáld.”

Nagyon megtetszett már tavaly az ötlet, ezért akkor ki is próbáltam és idén is tervezem! Nagyon hálás vagyok Istennek az előző évemért, mert sok minden amiatt is jól alakult, mert előre elhatároztam, hogy miben szeretnék fejlődni, mik a céljaim és az álmaim, amiket meg szeretnék valósítani (ilyen például a Púder Műhely is :)) és ezekre fókuszáltam. Segített az a pár óra, amit erre szántam, és Neked is azt javaslom, ha szeretnéd jobban kézbe venni életed irányítását, akkor Te is szánd rá azt a pár órát! 🙂 Számomra ami a legjobban tetszett, az a tavalyi rajz volt, mikor az évem legszebb pillanataként a lánykérésemet, és az esküvőnket ábrázoltam! Olyan jó érzés volt rábukkanni erre  alapra, sok mindent elindított bennem ez az esemény! 😉 Hidd el, megéri és örömmel fogsz visszatekinteni rá, ha Te is belekezdesz!

2. Hálás üvegdoboz

Recept:
Végy egy üres üveget(lehet akár egy sima befőttes üveg is, nem kell semmi speciálisnak lennie), néhány fehér cetlit, egy tollat, és mélyülj el önmagadban, gondolkozz el azon, hogy milyen pozitív események értek ma, majd vesd papírra!
Ezt a módszert én már pár éve alkalmazom, és nagyon hálásan tekintek vissza rá, mikor látom, hogy telnek a kis cetlik, amik jelzik, hogy mindig meg tudok ragadni valami apró örömöt a napomból. Ez az apró módszer segít az örömteli, nemes dolgokra koncentrálni, és motivál is arra, hogy töltsük meg az üveget csupa hasonló jósággal! 🙂 Ami pedig a ráadás, az az, mikor előveszed egy vagy több év múlva, és nosztalgiázol picit. Érdemes felírni a dátumot is a lapokra, hogy ne feledd, mikor mi történt! 🙂 Én a helyedben elkezdeném! 😉

Nagyon fontos az is, hogy az előző évre is reflektáljunk, a pozitív dolgokat vegyük előtérbe. Ha az előző évben ezt nem tettük meg, akkor a következő évben legyen időnk arra, hogy összeírjuk a legjobb élményeinket egy üvegbe. Én már kitapasztaltam, és számomra az a legjobb módszer, ha rögtön az adott esemény után leírjuk egy kis cetlire, hogy mi történt, és bedobjuk dobozba! 🙂 Egy év múlva pedig meg lehet nézni közösen a kis hálás dobozkát!

/A képen egy Tigerben vásárolt üveget láthattok, IKEAs textillel, amit terítővé varázsolódott, illetve az előző cikkünkben bemutatott papír fenyőfát, amire ITT is rá tudtok keresni, hogyan készül/

Reméljük tudtunk pár hasznos és motiváló ötletet adni Számotokra, hogy jövőre hogyan legyetek összeszedettebbek, határozottabbak, célratörőbbek és ezáltal hatékonyabbak és hálásak!

Ezúttal szeretnénk nagyon boldog, szeretetteljes, örömteli új évet kívánni Nektek, és reméljük, hogy jövőre is izgalommal várjátok a bejegyzéseinket! Mi nagyon szeretünk írni Nektek! 💕

Vigyázzatok egymásra szilveszterkor és csak mértékletesen a pezsgővel! 😉

Köszönjük, hogy követtetek minket, jövőre találkozunk! 🙂

Szeretettel,

a Púder Műhely csapata

Sziasztok! :) A blogon leginkább esküvő témakörben olvashattok tőlem. Ha bármi kérdésetek van, keressetek bátran! ;)

Hagyj egy üzenetet

Az e-mail címed nem hozzuk nyilvánosságra. A * jellel jelölt mezők kitöltése kötelező.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .