ünnep

Összes bejegyzés ezzel a címkével.

Karácsonyi dekoráció egyszerűen – DIY ötletek otthonra

Napok kérdése, és itt vannak az Ünnepek, szóval ha még nem öltöztetted díszbe az otthonod, és jól jönne pár egyszerű karácsonyi dekorációs ötlet otthon megtalálható alapanyagokkal, akkor ez a blogposzt Neked szól!

2020 megtanította nekünk, hogy mennyire fontos, hogy az otthonunk egy kellemes, megnyugtató hely legyen, mert bizony sok időt töltünk ott… Sokan fogtak idén kisebb-nagyobb felújításokba, hogy élhetőbb, kellemesebb hely legyen a lakhelyük, de a december inkább a finomítások időszaka. Elég egy -két dekorelem a lakás pár sarkában, hogy elhaladva mellette kicsit megmelengesse a szívünket, és készítsen minket az ünnep befogadására. 🙂

Jómagam nagy halogató vagyok, de ugyanakkor óriási diy rajongó is, tehát most összegyűjtöttem pár otthoni dekortippet, amihez nem nagyon kell kitenned a lábad a lakásból, és könnyedén megvalósítható!

Narancs karika

Ez a fantasztikus gyümölcs számomra összeolvad a téllel, a Karácsonnyal, ráadásul idén rengeteg helyen látom, mint tredet. A világ legyegyszerűbb ötlete: fogj egy-két narancsot, szeleteld fel vékonyan, mehet is a fűtőtestre kb egy napra. Míg élvezed a fantasztikus narancs illatot, ami belengi az otthonod, el is készül ez a sokoldalú dekor. Fűzd fel egy zsinegre, és készíts girlandot belőle.

Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest

Díszítsd vele a karácsonyfád! Tedd koszorúba, vagy csak úgy az asztalra. Díszítsd vele az ajándékcsomagjaidat! A lehetőségek száma végtelen! 🙂

Gyertyatartók

Tudom, tudom, dekorosként előnyből indulok, ha különböző gyertyatartókat kell összegyűjtenem otthon. De biztos vagyok benne, hogy mindenki talál érdekes gyertyatartókat, ha szétnéz a környezetében, szülőknél, nagyszülőknél. Fogj pár érdekes, eltérő gyertyatartót, vagy ugyanolyanból többet, dobj pár fenyőágat közéjük, és kész is az egyszerű de nagyszerű karácsonyi lakásdekor!

Fali dísz alátétből

Aboutahome Sára már megmutatta nekünk, mennyire jól mutatnak falra szerelve a régi típusú alátétek, kosarak. Fogj néhányat, és dekoráld őket zöldekkel! Szerintem gyönyörű falidísz készülhet így belőlük!

Rojtok

Ez most az aktuális kedvencem! Ha akad otthon valamennyi fonal, könnyedén bohém díszeket tudsz belőlük készíteni! Jól mutatnak a fán, girlandként, de egy már meglévő pokrócot is feldobhatsz vele!

Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest
Ablakrajz

Az ablakfestés egy olyan módja a dekorálásnak, amikor minimális ráfordítással gyönyörű hatást érhetünk el. Nem kell hozzá rajztudás, elég ha a rajzolandó mintát az ablak külsejére felragasztjuk, és a fényben könnyedén át tudjuk azt rajzolni.

Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest
Tobozok

A toboz egy fantasztikus termés, mert könnyen beszerezhető egy parkban tett séta során is, és rendkívül sokoldalú! Ragasztópisztollyal rögzíts egy kis gyöngyöt vagy madzag akasztót a tobozra, és máris kész a függő díszed! Fűzd fel girlandba, vagy használd őket egyesével, mindenképp gyönyörű hatást érsz el!

Forrás: Pinterest
Gyufa

Ha sokszor gyújtasz gyertyát, és zavar a gyufa doboza, készítsd el a saját dizájnoddal, és már nem kell többet rejtegetned! Használj matt festéket, vagy ragaszd le papírral a doboz tetejét és alját. Majd jöhet rá valami karácsonyi rajzocska, felirat. Ezek az apróságok sokat tudnak jelenteni a hangolódásban!

Forrás: Pinterest
Régi könyvek
Forrás: Pinterest

A régi karácsonyi történetek hangulatát idézheti meg néhány régi könyv. Egymásra helyezve, egy szemelőtt lévő polcon kifejezetten kuckós hangulatot adhatnak. Ha esetleg nem sajnálod, a lapjaiból is dekorálhatsz! Szerintem nagyon hangulatos ez a fenyőfa alakba felragasztott falidísz, és filléres karácsonyi dekor ötlet!

Mini vázák

Igazából bármilyen, a háztartásban található, kiürült üveg válhat lakásdekorációvá, ha kerül bele egy-két örökzöld ág, esetleg vízbe tett zöld, tetejébe pedig gyertya. Helyezz el belőle az ablakpárkányra, kisebb polcokra, étkező asztalra. Nagyon minimalista, és nagyon hangulatos karácsonyi dekoráció!

Forrás: Pinterest