Blog

Púder álom – inspirációs fotózás / Készülődés

A csapat legfrissebb tagjaként lehetőséget kaptam, hogy a Púder Műhely januári inspirációs fotózásán mint dekoros működjek közre. Jó előtte összeültünk már a lányokkal megbeszélni a koncepciót, és abban mindannyian egyetértettünk, hogy bár egy téli esküvő lesz a téma, szeretnénk elrugaszkodni a sztenderdektől azért, hogy egy igazán púderes világot tudjunk teremteni. Hogy hogyan teltek az előkészületek, azt most megmutatjuk Nektek!

Az esküvői szolgáltatók célja, vágya és legnagyobb küldetése, hogy az ifjú pár minden kívánságát, elképzelését a lehető legtökéletesebben tudják teljesíteni. Ez a szenvedélyünk, ez motivál minket, ezért is tartjuk izgalmasnak azt a folyamatot, ami a nagy napot előzi meg. Ugyanakkor időről időre szükségünk van olyan projektekre, mikor mi magunk kerülhetünk abba a helyzetbe, hogy megalkossunk egy koncepciót. Olyan ez kicsit, mintha újra és újra megszerveznénk saját esküvőnket, persze a frusztráló faktorok nélkül, mint pl. hogy el fognak-e férni a vendégek, vagy hogy elég finom lesz-e a vacsora…

Ezeket a fotózásokat, amikben kiélhetjük kreatív energiáinkat, ugyanakkor referenciát is nyújthatunk az általunk képviselt stílusról, inspirációs fotózásnak, angol nevén styled shoot-nak hívjuk.  Ilyenkor rajtunk a sor, hogy mindent megálmodjunk az utolsó részletig, és létre is hozzuk azt, ötleteket nyújtva ezzel azoknak a pároknak, akik még nem tudják pontosan, milyen stílusban képzeljék el az esküvőjüket.

Őszi fotózásunkat egy téli hangulatú anyaggal szerettük volna folytatni, aminek a kitalálásába közösen kezdtünk bele. Mivel a decemberi, esetleg január eleji esküvők olyan közel esnek a téli ünnepkörhöz, ezért a dekorációban gyakran megjelennek az erre jellemző színek, motívumok. Mi most búcsút intettünk a fenyőnek, tobozoknak és piros szalagoknak, és helyettük olyan színekkel és elemekkel kísérleteztünk, amelyek eleganciájukban jól illenek ehhez az időszakhoz, de képesek újat mondani róla. Kiindulási alapként szolgált a szürkés-kékes színvilág. Ehhez növények terén jól illik az eukaliptusz, valamint a pozsgások bizonyos fajtái, amelyek manapság igen kedvelt elemei az esküvőknek. Önmagában a szürke talán túl szigorú lenne, ezért párosítottuk egy halvány púder rózsaszín árnyalattal, megteremtve ezzel egy finom összhangot.

 

 

 

Bár eleinte a púder szín nem volt a koncepció része, mégis egy ponton a készülődésnek megragadott egy kis antik könyvecske, amit még szeretett nagymamámtól kaptam ajándékba. Fakó rózsaszín színével, finom, aranyozott részleteivel olyan esszenciálisan hordozta magában mindazt, amit a fotózáson majd az asztalon látni akartam, hogy engedtem neki, és új irányt vett az elképzelésem.

Fontosnak tartom egy esküvői dekoráció elkészítésénél, hogy a pár tudjon mutatni nekem egy-két olyan tárgyat, ami hasonló módon „mesél” kettejükről, ami emlékeztet az igazán fontos dolgokra, és ami egyfajta origóként szolgál a nagy nap dekorációját illetően, hogy a végeredmény valóban őket mutassa be.

 

A fotózás napját a gyűjtögetés, inspirálódás előzte meg. A textilek színe, lágysága jó alapot adott az egész asztalhoz, amihez rusztikus, főként óarany és réz kiegészítőket válogattunk. Szabadon mozogtunk a formák terén, így kerültek állatformák is az összképbe, amit külön izgalmasnak és bohémnek gondoltunk. Az antik könyvecske aranyozott részletei inspiráltak arra, hogy további aranyozott részleteket gyűjtsek, mint például az ültetőkártyát tartó porcelán teáscsészéket, vagy az asztalszámként szolgáló képkeretet.

Ahogy terveztem az ünnepi asztal dekorációját, lelki szemeim előtt ott volt egy torta, ami ugyan kicsi, de különleges színével és a rajta lévő virágdíszekkel együtt az asztal egyik fő díszévé lép elő. Bár még sosem kísérleteztem korábban hasonló tortadekorral, aznap mégis sikerült, hogy ez az elképzelés valósággá váljon! Nagyon szeretem, amikor a menyasszonyi tortákat pozsgásokkal díszítik, így került a mi mentás-vaníliás tortánk tetjére is egy szép darabka. Összességében nagyon elégedett voltam a végeredménnyel, és az ízteszten is átment… 😉

A fotózás napja nagyon jó hangulatban telt, hiszen egy közös szenvedéllyel gyűltünk össze a lányokkal, és ilyenkor mindannyian szárnyakat kapunk. A halk zene, a finom kávé, valamint a „menyasszonyi torta” dekorálása mind hozzájárultak ahhoz, hogy igazán elmerüljünk a flow-ban, és szívvel-lélekkel alkossuk meg ezt az esküvői dekorációt.

Hogy hogyan is néz ki összességében a végeredmény, azt következő posztunkban mutatjuk meg Nektek!

Sziasztok! Én dekorációs munkáimat és csináldmagad ötleteimet fogom megosztani veletek, valamint apró tippeket, hogy hogyan készüljetek fel a nagy napra.

Egy hozzászólás

Hagyj egy üzenetet

Az e-mail címed nem hozzuk nyilvánosságra. A * jellel jelölt mezők kitöltése kötelező.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .